Polski Fiat 126P 650 E /Devil/ (ELBONTVA)


Az autó 2013.04.30. elbontódott.


Név
: Devil
Évjárat: 1987
Szín: Tűzpiros
Állapot:
-Karosszéria: gyengélkedig,
-Motor:
Teljesen hibátlan, olajfolyás nincs
Jellemzők
: Generátoros, kulcsos,nagy műszerfalas,tolatólámpa,ködlámpa, 700cm3
Futott km: 110400KM (jelenleg) 2013.04.03.
2011.06.19. került hozzám romos állapotban, igen csak koszosan , mocskosan. Ötödik kisautómként . A megvétel után kezelésbe vettem. Lemostam felpolíroztam, kigányoltam belülről az 1000 éves mocskot. motorteret kimostam.Alap karbántartásokat elvégeztem és máris jobb lett a kisautó. Zalaegerszegről került fel hozzám ide Budapestre de nem igazán volt hajtva ahogy észrevettem rajta és szó-szó gondozva is volt a motorja igen csak erős, szépen ketyerészeik ahogy egy kispóknak kell.Sokat dolgoztam vele és haladunk kis léptekkel a műszaki vizsga felé.
Előző gazdinál:
-700asiítás
-Hengerfej tömités csere
-Vezérműlánc csere
-Olajpumpa csere
-Új furulyagumik


Megvalósításra került:
-Fékek felújítása
-Kerékcsapágyak cseréje
-Gyertya kábelek cseréje (sárga)
-Olaj magos trafó szárazra cserélve
-Gyertya csere (Bosch)
-Váltórudazat csere
-Kuplungtárcsa csere (köszi Piszmogi)
-Michael tuning kipufogó 2 csöves (Tesómnál elcserélve)
-Michael tuning kipufogó 1 csöves
-Új ac pumpa és lökő rúd (köszi Kriszti és Miki )[Elhalálozott(AC)]
-Új műszerfal (köszi Kriszti)(félre rakva)
-Króm ablaktörlő szárak
-Új kormánykapcsoló [félre rakva]
-Benzinszűrő csere
-Szivató bowden csere
-Ajtó zár csere
-Polírozás
-Motor letakarítás
-Névtábla hátra: Krizsy-01 (köszi Máté ;)
-Teljes elektromos karbantartás (köszi vazboy)
-Szivargyújtó (Köszi Bátyó ;)
-Új rádió
-Új indexrelé(Wartburg) [fiat unos kiszedve]
-Új redszámtábla tartó
-Hővédő lemez
-Kézifék visszajelző lámpa kapcsoló
-Elegant kormánykapcsoló
-Új ablaktörlő lapátok
-Kormánymű csere
-E-Gyújtás
-Elmot generátor (A negyedik generátor)
-Új akkumulátor
-Fehér piros hátsóbúrák
-Fehér indexbúrák
-Nyitható hátsóablak (köszi Anya[Krisz])
-Lada Olajnyomás jelző
-Lada Feszültség jelző
-Lada Hőfokmérő
-Olajcsere (Shell Hélix sárga 15W40)
-Váltó hardy csere
-Váltó tartóbak csere
-Club126-os rendszámtáblatartó
-Gyári váltógomb
-Új műszerfal kárpit (Köszi Zulu)
-Új első kábelköteg
-Kulcsos önindító  (Nagy köszönet Piszmoginak)
-Kézifékkötél csere
-Gyári motortérajtó kitámasztó
-Szőnyegek kimosva
-Lökhárítók lefestve
-Motorbúrkolat pirosra festve
-Olasz AC pumpa

-Fekete elegant műszerfal
-Bosch 45Ah-s akkumulátor
-Kulcsos gyujtáskapcsoló
-Új tolatólámpakapcsoló
-Füthető hátsóablak
-Új laprugó
(Beszerelésre vár)
-Maff fékpofa és Cifam fékhenger
(Beszerelésre vár)

Megvalósításra vár:
-Lakatolás
-BIS lökös
-BIS felnik
-Műszaki vizsga


Köszönöm a rengeteg segítséget az autószerelésben, karbantartásában, és alkatrész ellátásban Gráf és Piszmogi kollégának !  Nélkülük már rég feladtam volna.

                              Íme egy kis videó a motorjáról :  http://www.youtube.com/watch?v=veIRdCc-U1c
                              Illetve kisebb összeállítás az alakulásról: http://www.youtube.com/watch?v=jA_sfe7LNBM
126.hu/Gazdik: http://126.hu/?p=222&u=2463&e=1
E-mail:krizsi1111@hotmail.com

Devi !l Képért köszönet Gates kollégának.

Legfrissebb bejegyzések az autóról

Az utolsó felvonás.

Sziasztok!

A mostani hétvégén jött el a teljes szétszedés. Teljesen szétbontottuk az autót, csak a futómű maradt alatta, de annak már úgyis teljesen mindegy volt. Nagyon durva rohadássokkal, találtam szembe magam. A bontás közben a sárvédő a kezembe maradt. Sajnos.
Az utolsó bejegyzésem ez Devilről. Illetve elkészült a búcsú videó is hozzá, és néhány kép a hétvégi bontásról. Az autót igen gányúl lakatolták, ki mert találtam rengeteg, szilót, rengeteg gittet, és még sok pár gányolást.

https://www.youtube.com/watch?v=liww_ukpIjA

Köszönöm azoknak, aki bármivel is hozzájárúltak az autóhoz, vagy segítettek valamivel.
Krizsi @ . 8 fotó . 5 komment

R.I.P. 1987.02.22-2013.04.30

Sziasztok!
Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztem, így ez az utolsó blog Devilről. Minden rosszban van valami jó. :( Az autó, tegnapi nappal, elkezdett bontódni. Mivel nagyon lepusztult azon egy kint töltött télen, ezért nem volt más választásom, mint a bontás. :( Nagyon sajnálom a kisautót, mert jó lett volna vele tölteni még több évet, de hát nem jött össze. Mivel Angel motorja, az utolsó lerobbanásnál, teljesen megadta magát, beállt a motorja, igy Devilé került bele, mivel az egy teljesen jól összerakott, erős motor. Kedden délután felhívtam Gráf kollégát,hogy lenne e ideje, egy gyors motorcserére. Azt mondta menjek nyugodtan, megoldjuk. Király! Felhívtam Kecső Bence kolléga urat is, hogy neki van e valami programja. Nem volt így Gráf kollégához menet felvettem Őt is. Szerencs, hogy az autó motorja, még kibírta azt az utat még elértünk Gráf kollégához. Ott adta meg magát véglegesen. :( Beszélgettünk egy picit aztán, betoltuk Angel az udvarra majd, nagyon nehezen nekiálltam kibontani Devilből a motort. Addig Angel motorja is lehűl, és azt is szét tudjuk szedni. Bontás közben elcsöppen néhány könnycsepp. Ez a kisautó volt meg a legtovább, 1 év és 10 hónapot töltöttünk együtt. Volt benne jó is és rossz is. Kivettük a motort, pihentünk egy sort, mert Angel motorja még mindig eléggé meleg volt. Nekiálltunk kibontani azt is. Addig Gráf kolléga Matyival foglalkozott. Kivettük a motort, kis rendrakás, zsír előkészítése, és mehet bele a másik motor. Gráf kolléga egyedül berakta nekünk ezúton is köszönöm. Csavarok bezsíroz, meghúz, sallangok bekötése, hátfal vissza, motortartó rugó vissza. Minden visszakerült. Rendben. Indítás. Azonnal indult, ahogy elfordítottam a kulcsot. Látszik, hogy új alkatrészekből raktuk össze a motort. Pillanatok alatt felszívta a benzint. Kész vagyunk. Elpakoltunk, készen vagyunk, irány Szigetszentmiklós Kecső kollégát hazavinni. Menet közben derült arra fény, hogy a gázpedál nem jó és a kuplung se a legjobb. Nem tudtam, normálisan sebességet váltani. Tesco parkolóba volt egy gyors szerviz, majd indulás tovább. Kecső kollégánál megvártuk még hűl a motor, majd beállítottuk a kuplungot. Végre normálisan lehet sebességet váltani. Mentünk néhány kört ketten majd elindultam vissza Gráf kollégához. Odafele probléma mentes volt az út, csak a töltéslámpa vibrált, meg villogott össze vissza. Visszaértem kiderült, hogy a vezeték nem érintkezik rendesen. Ez orvosolva lett,így már nem villog a töléslámpa.
Szerda:

Reggel átugrottam Piszmogi kollégához úgyis régen jártam nála. Menet közben elment a kilométeróra, így fogalmam se volt mennyivel megyek. Odaértem és nagy meglepetés ért. Tele volt a környék rendőrrel. Mi a fene történt itt !? Piszmogi kolléga összes autóját feltörték az éjszaka. Beszélgettünk egy picit. Majd elugrottam a benzinkútra energiaitalért meg benzinért. Délbe elindultam vissza Gráf kollégához. Az autó hibátlanul ment. Nagyon jó kis motor ez. :) Nekiálltam befejezni a bontást, de nem értem a végére, mert nagyon nehezen tudom szétszedni szegényt. :( Összeszedtem pár cuccot és elhoztam haza. Vasárnap folyt köv a bontást. Végére néhány kép:

Krizsi @ . 7 fotó . 5 komment

Nahát, kettő és fél hónap után megy ! Update !

Sziasztok!
Mostanában Devil nagyon el volt hanyagolva, mert mindig Angellel voltam elfoglalva. Most viszont már időm, meg pénzem foglakozni a kisautóval. Még februárban, meg volt a diagnózis. mex kuka. Vettem hozzá olasz megszakítót. Múlthéten kicseréltük, egy darabig jó lett. Most csütörtökön, megint elkezdett szórakozni. Kicseréltük a gyertyát nem jó, gyertyakábelt cseréltünk még mindig nem jó. Jöhetett a trafó. Hát ez volt a ludas, ugyan is az értékezői, ahova a gyertyakábel bele van csatlakoztatva, el voltak porladva. Ó je. Trafó csere nem indul. Itt mondtuk azt, hogy mára elég. Ma reggel nekiálltunk, állítottunk egy gyújtást. Elindult, de lehörgött nem volt alapjárat. Karbi pucolás,ugy sem volt leszedve már egy jó ideje. Csúnya dolgok fogadtak minket az úszóházban. Tele volt homokkal meg dzsuvával. Oké, kipucoltuk, mehet vissza. Indítás, szivató nélkül nem jár. Itt volt az, hogy Gráf kolléga feladta, és én vettem kezelésbe. Mint kiderül CO csavar nem volt kitekerve azért hülyült. Szépen beállítottam, fasza. Próbakör jól húz, végre nem durrog, nem fulladozik. Probléma megoldva. Megvettem minden hiányzó dolgot a lakatolás kezdetéhez, de a motor elvette minden kedvünket a lakatolástól, így azt halasztottuk. Kaptam az 1000 éves alapozó helyett más fajtát cserébe, így legalább nem kell vennem. Gráf kolléga is élvezte a kört, amit ment mert végre úgy megy ahogy régen ment. A végére pedig néhány képet a dolgokról.

Update: 

Még nyár végén vettem észre, hogy a laprugóm totál egyenes. Nem is tudtam, először, hogy a kerék mért ér bele a sárvédőbe. Amikor a kocsi alatt feküdtem akkor vettem észre, hogy a laprugó már a bakot nyomja. Imi kollégával beszélgettem és mondtam neki, hogy mi a helyzet és kiderült, hogy neki van laprugója. De nagyon messze volt, így halogatva lett. Prityesz kolléga tegnap szólt nekem, hogy megy le hozzá Hajdúböszörményre és felszabadult egy hely. Egyből rácsaptam és mentem vele. Az üzlet sikeresen végbement. Kaptam laprugó és egy hátsó fűthető ablakot. Régóta szerettem volna már ezeket. Imi kollégának adtam egy elegant műszerfalat, meg, ha valamire szüksége lesz, megpróbálok neki segíteni a beszerzésben. Ja és majd elfelejtettem, kaptam végre a BIS lököshöz tartó így már az sem lesz akadály, hogy felkerüljön a kocsira. :) Ezúton is köszönöm neki az alkatrészeket. :)


Krizsi @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

Végre előre lépes nem hátra.

Sziasztok! [Update]

Ismét egy dolgos vasárnapon vagyunk túl. Az elmúlt hideg téli vasárnapon Devil volt a középpontban. Gráf kollégával rengeteget haladtunk vele. Az autó lekerült a mélygarázsba, jó melegbe így tudtunk rajta dolgozni rendesen. Előre megbeszélt dolgokkal, kezdtük a szerelést.

Az ajtóm lassan 1 éve le volt szakadva, még anno kiszakadt belőle a zsanér. Nikiről megmaradt ajtó került rá fel. Felraktuk az ajtót, utána jött az, hogy minden apró-cseprő dolog átszerelése, a másik ajtóra. Zár beállítás, minden apró részlet beállítása. Ajtó kész összerakva szépen zár, végre kulcsra is zárható. Igaz az ablakemelő nincs formában, de ilyen időbe nem kell. Itt külön köszönet Gráf kollégának a sok szórakozást a beállítással.

Ezután következetett a váltó. Jó ideje szenvedtem azzal is, mert hol megszorult és nem vette be a sebességet, vagy kihajigálta állandó jelleggel. Végre aknára került az autó olaj feltöltés. Anno kaptam egy ismerőstől 2 liter jó minőségű elég sűrű olajat. 1 litert be is nyelt. Végre olyan a váltó amilyen kell, hogy legyen. Nem recseg, nem dobálózik. Nem akad 2-es 3mas között. Tolató lámpa kapcsolójával is voltak problémák. De ez sem okozott különösebb problémát. Illetve a váltóhardy csavarjait is ideje volt meghúzni, igy mégjobb lett a váltó. :)

A következő volt a kormánymű: Ezzel is akad, időnként probléma fellazul, és fél fordulat holtjátéka lesz a kormánynak. Ezt is sikerült megoldani. Kapott rugós alátétet, és műanyag betétes anyákat. Remélhetőleg megoldja a problémát.

Turbina: Ezzel is megint meggyült a bajom. A műanyag betétes anyája egyfolytában fellazul és a kocsinak olyan hangja lesz, mint egy traktornak. Elég idegölő, mikor beindul a kocsi és a fél utcát összeugrasztom. Meghúztam, de mire visszajöttünk a próbakörről már laza lett, és csörög az egész.

Csilingelő hang a keréktől: Jó ideje csilingelt a kocsinak a hátulja. Egy kerékcsavar köszörülés után eltűnt a karácsonyt idéző hang. :D de eközben az is kiderült,hogy a hátsó kerékcsapágy megadta magát. Így az is lassan sorra kell, hogy kerüljön, még mielőtt elhagynánk a hátsó kereket.

Gyújtás: A kocsi időnként le ledadogott, meg berángatott. Gráf kolléga nem tudta annyiba hagyni ezt. Kivette a gyújtáselosztót. Mint kiderült megszakító megadta magát és a Titántól vásárolt gyújtáselosztó se bírt sokat. Kapott a szekér másik elosztót és megszakítót máris jobban megy. Nem rángat, nem dadog le, nem hagy ki.

illetve az önindító, töltés kombót sikerült megcsinálni. A negatív kábel volt a ludas, mivel a kasztnihoz rögzítő csavar alatt teljesen el volt rozsdásodva, illetve a bódé-motor közti kábel is kapott egy alapos tisztítást. Ezek után már egyből induló képes lett az autó. Köszönet KeMának a rengeteg tanácsot.

Még egyszer köszönet KeMának a tanácsokért, Gráf kollégának a segítségért, a garázsért, és a fergeteges jókedvért.

A végre egy friss videó arról,ahogy az autó 4 nap után indúl :
http://www.youtube.com/watch?v=-yUNEveWBzQ


Krizsi @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

Indítómotor,karburátor,töltés.

Sziasztok!
Az autó szépen lassan, halad. Az elmúlt időszakban rengeteg, hibát produkált, amit már kezdek nagyon megunni.
Ott kezdődött, hogy 2 hónapja szenvedtünk azzal, hogy ne fulladjon le gázadásra. Ezt vasárnap sikerült végre orvosolni. Kapott egy másik karburátort, amivel végre hajlandó volt, menni és visszatért a régi szépen ketyegő, jól húzó motor. Az indítómotorral megint meggyült a bajom. A berántós indítómotor volt az első, ami leégett. Az helyett beszerelt kulcsossal 3 hete szívtam, mert mindig lemerült aksit játszott. Utána jártam a dolgoknak. Ma szétszedtem és kiderült, hogy ez is leégett. Már nem tudom mire vélni ezeket a leégett generátorok és önindítók sorozatát. Aztán méricskéltem egy sort, és kiderült a töltés nem jut el az akkumulátorig, de az önindítónál lent még van. Beszéltem KeMával aki a főkábelre tippelt, ahogy Én is és Gráf kolléga is. A leégett önindító helyett sikerült Gráf kollégától kölcsön kérnem egyet, még nem sikerült ezt megcsináltatni, vagy beszereznem egy másikat. Azzal, amit beszereltünk ismét nem állunk jól, mert azzal is ugyan úgy lemerült akkumulátort játszik. Az aksi teljesen fel van, töltve másik autót hibátlanul indítja. Szóval nagy a valószínűsége, hogy a főkábel adta meg magát.
Ami még kiderült,hogy Gráf kolléga piros 87es kipókja és az Én kicsikocsim között 2 autó van.

Krizsi @ . 1 fotó . 5 komment

Futómű festés, kisebb karbantartások.

Ismét haladtam a kocsival. Közeleg a tél, és nem szeretném, ha nagyon rohadna az autó tovább. Elhatároztam, hogy lefestem a futóművet, meg ahol rozsdafolt van ott végig. Pénteken suli után megcéloztam az autófényezési szaküzletet. Az eladó egyből tudta mi kell nekem. Trinát festéket ajánlotta, hogy az nem olyan rossz és tényleg kitartó és használ is. Beruháztam rá. Elérkezett a vasárnap. Kezelésbe vettem a futóművet és a 4 kereket. Alapos drótkefézés és csiszolás után nekiálltam lekenni a hátsó lengőkart, a fékdobot és a rugót. A dobozt rázva elég hígnak tűnt a festék, de amikor nekiálltam keni kis meglepetés ért. Olyan sűrű volt, hogy nem is csöpögött. Megjegyezném a az eladó és a doboz is felhívta a figyelmet nem kell hígítani. Lekentem mindent 2x jó vastagon. Száradás után leesett az állam. Nagyon jól sikerül. Szép lett és legalább védve is van az időjárástól. Jövő héten még ahol lehet, lekenem a maradék festékkel vagy még 1x az egész futóművet és a 4 felnit. Remélhetőleg kibírja ezt az egy telet még. Jövőre már tényleg szeretném, ha sikerülne kilakatolni. Képek a festés után és száradás után:
Ami viszont nem tetszett, a lengéscsillapítót igen gyorsan ki kell cserélni, mert nagyon rossz állapotnak örvend a 2 hátsó,  teljesen meg volt emelve az autó és még ugyis érte a földet a kereke.

Krizsi @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

Devil és Angel az az már megint egyszere

Hol is kezdjek bele... Megvan! Anyum szólt még augusztus elején, hogy gond van a kocsival. Recseg, kidobálja a sebességet, ömlik belőle az olaj. Nyáron láttuk már,hogy a gumiharangok felett eljár az idő. 22 évig jól bírták azért. Megbeszéltük 31dikén nekiállunk szétkapni ismét. Motor, váltó ki, váltót rendbe dobni tömítés csere stb. így is lett. 31dikén szétbeleztük. Csúnya látvány fogadott, amikor kiért a váltó az autó alól és le lett kapcsolva a motorról. Orrán, száján dőlt belőle az olaj. A nyeles tengelynél, a difi csapágy oldalán levő gumigyűrűnél, a féltengelygumiknál. Szuper! Szombaton reggel kezdődött a szétkapás pucolás összerakás. Igen, ám de az időjárás közbeszólt, mert szakadt az a ... eső. Sikerült végre a váltót összerakni, mehet rá a motorra majd az egész vissza a kocsiba. Simán ment, sallangok bekötve, minden lerögzítve, indítás. Nem csinál semmit. Kezdett elfogyni a türelmem. Önindítónál nem volt jó a mágnes kapcsolónál a saru. Csere megtörtént szuper indul. Váltó próba: Egyes recseg, kettest nem veszi be. Vissza a szervízállásba kuplungállítás. Kő kemény a kuplung, megjött Piszmogi kolléga, ment egy kört is. kuplunggal valami nem oké. Sok a holtjátéka, kőkemény és nem emel ki rendesen. Ez még várat magára, mert a héten anyumnak kell a járgány. De ettől a kis kellemetlenségtől a váltója egészen jó lett. Nem folyik, nem csöpög és sikerült a kuplungot úgy belőni, hogy nem recseg a váltója, de marha kemény.
Devil: Nehogy ő is problémamentesen maradjon legalább 2 hétig. Arra lettem figyelmes pénteken reggel mikor járkáltam vele az utcában, hogy amikor eltekerem jobbra a kormányt, és a 2 szára 12 és 6 órához kerül, elhallgat a rádió, és meghülyül a műszerfal, kikapcsol az ablaktörlő. Okéé, hibakeresés kormánykapcsoló széthúz, miközben szól a rádió, ahogy a 6os fehér csatlakozót széthúztam akkor kerül, abba a helyzetbe az autó mintha a kormányt tekerném el, ugyan az a produkció. Gyújtás nélkül is világít minden a műszerfalon, a benzinszintmérő kiakad, műszerfal háttérvilágítás is. Vasárnap volt egy kis időm vele foglalkozni Miki kollégával. Ő neki sincs, fogalma mi lehet ez a jelenség. Az biztos, hogy akkumulátor sarut rajtahagyni nem merem, 1 percre sem mielőtt kigyullad. Nyomozás folyik, reméljük, kiderül mi a gebasz.
Következő: Pár hete elkezdte azt a váltója, hogy rükvercet nem akarja bevenni. Hiába kezdek vele bármit, megyek előre, rakom bárhova, nem lehet hátrahúzni, csak valami fertelmes hang kíséretében találja meg a helyét, de akkor is két kézzel. Ez a hiba pár hete kezdődött, és egyszer-egyszer jött csak elő. Most viszont 5 tolatásból, 3x ezt kell eljátszani vele. Érdekes hiba, váltóban olaj van kuplung tárcsa 1 éves, kinyomó szintén szerkezet szintén, bakok újak, váltó beállítva, összekötő új.
Harmadik: Szombaton reggel indítanám be a kocsit, kis esőben történő mókára,de nem indult el.. Tekerem kézzel a motort szikra nuku, e-gyújtás halott. Terméstesen vizet nem kapott sehol, semmi. Szóval passz.  Itt anyáztam egy sort. Kondit vissza. Pöcc-röff. Kíváncsiságból visszakötöttem az e-gyújtást és indult vele.
Másik esemény: végre sikerült beszereznem, egy normális és jó állapotú karbit. Lassan átesik egy felújításon, majd vasárnap felkerül az autóra.

Krizsi @ . 5 komment

Összegzés.

Pezseg az élet Devil körül, nem is kicsit. Augusztus elején megbeszéltük bátyámmal kipufogót cserélünk. De amit neki adtam a szakszerűtlen felszerelés miatt széttört. Kénytelen voltam visszaadni neki az övét mivel neki az autó munkaeszköz, és csak nem járhat széttört kipufogóval. Én meg addig kaptam egy gyárit igaz, hogy ezzel is olyan hangja van, mint egy traktornak, de legalább van. 3 hete sikerült végre megcsinálni a kocsi, hogy végre induljon. A turbinával megszenvedtem, mert, a közepe el van nyalva, és egyfolytában csörgött zörgött. Ezt sikerült orvosolni, okos megoldással. Gráf kolléga segített összerakni egy karburátort, mert az enyém anyumnál landolt még áprilisban és  azóta szenvedtem, mert nem volt jó karbi. Ezúton is köszönet érte. Rá egy hétre megbeszéltük kikapjuk a kárpitot átnézni az alját, és miegymást. Hát ért egy kis meglepetés.  A baloldalon a doblemez teljesen kuka. A külső- belső küszöb szintén és van egy két kisebb lyuk az alján, de az nem vészes. A másik oldalt hála az égnek a doblemezen csak kisebb lyuk van, és a belső küszöb tájéka is ép és az alja is. Ez jó hír máshol semmi különösebb rohadás nincs. Elkezdtem felcsiszolni a rohadásokat az autó külsején, megnézzem mennyire vészes. A bal hátsó sárvédőre azt hittem, hogy teljesen ki kell cserélni, de aztán, kiderül, hogy elég csak az ívet felül még ép. Apránként halad a kisautó. A motor még Júliusban kapott egy réteg piros festéket, mert már nagyon ronda volt a burkolat. A lökhárítók is kaptak egy adag festékréteget, mert ki voltak szürkülve. Egyelőre, 3 hete hibátlanul üzemel a gép, remélem így is marad, mert szeretnék már a kasztnival foglakozni. Szeretném teljesen rendbe hozni. Gráf kolléga még tesz egy laposabb átvizsgálást, mit kell megvenni hozzá, motor ügyileg és végre megkezdődhet a felújítás. A másik, amit sikerült megoldani, az okos előző tulaj eltörte a motorháztető kitámasztóját, ezt egy teleszkóppal sikerül pótolnom. Az elmúlt 1 hétben semmi időm nem volt foglakozni vele, mert, elkezdtem dolgozni ismét és el lett hanyagolva. De most összegyűjtöm a pénzt és szépen rendbe lesz hozva, Amire odakerül a sor, hogy a jogsi a kezemben lesz, a kicsi kocsi és készen álljon a műszakira és a használatra.
Az kiderült ,hogy a doblemezt mind a 2 oldalt javították már, de olyan szinten el volt gányolva, hogy az már szégyen. Ki volt henegsztve és tele volt nyomva púrhabbal utána szinre fújva. Az ilyen lakatos mért vállal el munkákat ? Remélem minél elöbb csődbe jut. A sárvédőt 40 percet csiszoltam, mire lejött ról a gitt. Össze van gányolva az egész.
Videó a motorkitámasztóról: http://www.youtube.com/watch?v=r6S2wWu_lQY

Krizsi @ . 5 fotó . 12 komment

Kábelköteg,önindító,féktelenség,,tali,be

Hát ismét folynak az események. Devillel kapcsolatban, most túl sok dolog jött össze.
Kábelköteg: Párhete arra lettem figyelmes, hogy nem működnek a visszajelzők a műszereken. Bármilyen fogyasztót felkapcsoltam, kilőtte az összes biztosítékot. Átnéztem az első kábelköteget, és kiderült, hogy szépen megégett. Ezt ideiglenesen javítottam, ahol láttam rajta égés nyomot. Zulu kollégával beszéltem és tudtam, hogy ott áll a donor az udvarában hátha meg van első kábelkötege. Telitalálat, meg volt neki. :) Megbeszéltük talikor átadás a többi cuccal együtt, amit elcseréltünk. A talin sikeres volt az átadás. :) Ezúton is örök hálám érte. Mai napon bekerült az új, és amikor a régit kivettem megdöbbentem. Teljesen össze volt égve a biztosítéktábla alatt. Szerencse, hogy nem gyulladt ki az autó.
Önindító: Jó ideje szívatott már, vagy a bovden szakad el, vagy valami más baja volt. Sikerült vele az avart is felgyújtanom vele, olyan szinten szikrázott. Nagyon örültem neki. Itt Piszmogi kolléga sietett a segítségemre, a régen várt kulcsossal. Beszereltük a kulcsosat megkapta az indítógombot hozzá. Szuper végre indul, nem kell tologatni.
Féktelenség:  Tali előtt 2 nappal sikerült összetörnöm az autó elejét. Valamiért erősebb fékezésnél beesik a pedál padlóig. A tartályból 3/4 fékolajam elfolyt. Az autó elejét sikerült szépen összetöröm, mert a pakolónál van egy hatalmas kupac cucc és az közé szépen beszálltam. Jobb eleje csúnyán megsérült, a kerék nem fordult el. Sikerült nagyjából megcsinálni, hogy forduljon a kerék, de ennek még lesz folytatása.
Nemzetközi találkozó: Idén is sikerült lejutnom a talira. Igaz nem saját autóval, de nagyon jól érzetem magam itt sem maradtam szerelés nélkül. Anyum autója felfele állandóan túlmelegedett. Utána jártunk a dolgoknak és mint kiderült az olaj is rossz volt és az ac membrán is. Ezek a talin javításra kerültek. :) Szombaton a felvonulás után az váltóösszekötő csavarja lazult fel. Ezt is sikerült megoldani. Egyik kollégának felvonás közben a generátorról az ékszíjtárcsa agya tört el. Ezt is sikerült orvosolni a nálam levő generátorról. Neki ezúton is szívesen. :)   Nagyon jó volt a találkozó, remélem jövőre már sajátjárgánnyal vehetek részt. Képek sajnos nem készültek, mert a telefonom elhalálozott.
Belsőtér: Zulu kollégától sikerült beszereznem, egy normális állapotban levő műszerfalkárpitot. Ez ma a kábelköteggel együtt bekerült az autóba. Végre egyben van a belsőtér.

Krizsi @ . 2 fotó . 1 komment