Archívum: 2012 (12)

Tevékenységtérkép

Végre előre lépes nem hátra.

Sziasztok! [Update]

Ismét egy dolgos vasárnapon vagyunk túl. Az elmúlt hideg téli vasárnapon Devil volt a középpontban. Gráf kollégával rengeteget haladtunk vele. Az autó lekerült a mélygarázsba, jó melegbe így tudtunk rajta dolgozni rendesen. Előre megbeszélt dolgokkal, kezdtük a szerelést.

Az ajtóm lassan 1 éve le volt szakadva, még anno kiszakadt belőle a zsanér. Nikiről megmaradt ajtó került rá fel. Felraktuk az ajtót, utána jött az, hogy minden apró-cseprő dolog átszerelése, a másik ajtóra. Zár beállítás, minden apró részlet beállítása. Ajtó kész összerakva szépen zár, végre kulcsra is zárható. Igaz az ablakemelő nincs formában, de ilyen időbe nem kell. Itt külön köszönet Gráf kollégának a sok szórakozást a beállítással.

Ezután következetett a váltó. Jó ideje szenvedtem azzal is, mert hol megszorult és nem vette be a sebességet, vagy kihajigálta állandó jelleggel. Végre aknára került az autó olaj feltöltés. Anno kaptam egy ismerőstől 2 liter jó minőségű elég sűrű olajat. 1 litert be is nyelt. Végre olyan a váltó amilyen kell, hogy legyen. Nem recseg, nem dobálózik. Nem akad 2-es 3mas között. Tolató lámpa kapcsolójával is voltak problémák. De ez sem okozott különösebb problémát. Illetve a váltóhardy csavarjait is ideje volt meghúzni, igy mégjobb lett a váltó. :)

A következő volt a kormánymű: Ezzel is akad, időnként probléma fellazul, és fél fordulat holtjátéka lesz a kormánynak. Ezt is sikerült megoldani. Kapott rugós alátétet, és műanyag betétes anyákat. Remélhetőleg megoldja a problémát.

Turbina: Ezzel is megint meggyült a bajom. A műanyag betétes anyája egyfolytában fellazul és a kocsinak olyan hangja lesz, mint egy traktornak. Elég idegölő, mikor beindul a kocsi és a fél utcát összeugrasztom. Meghúztam, de mire visszajöttünk a próbakörről már laza lett, és csörög az egész.

Csilingelő hang a keréktől: Jó ideje csilingelt a kocsinak a hátulja. Egy kerékcsavar köszörülés után eltűnt a karácsonyt idéző hang. :D de eközben az is kiderült,hogy a hátsó kerékcsapágy megadta magát. Így az is lassan sorra kell, hogy kerüljön, még mielőtt elhagynánk a hátsó kereket.

Gyújtás: A kocsi időnként le ledadogott, meg berángatott. Gráf kolléga nem tudta annyiba hagyni ezt. Kivette a gyújtáselosztót. Mint kiderült megszakító megadta magát és a Titántól vásárolt gyújtáselosztó se bírt sokat. Kapott a szekér másik elosztót és megszakítót máris jobban megy. Nem rángat, nem dadog le, nem hagy ki.

illetve az önindító, töltés kombót sikerült megcsinálni. A negatív kábel volt a ludas, mivel a kasztnihoz rögzítő csavar alatt teljesen el volt rozsdásodva, illetve a bódé-motor közti kábel is kapott egy alapos tisztítást. Ezek után már egyből induló képes lett az autó. Köszönet KeMának a rengeteg tanácsot.

Még egyszer köszönet KeMának a tanácsokért, Gráf kollégának a segítségért, a garázsért, és a fergeteges jókedvért.

A végre egy friss videó arról,ahogy az autó 4 nap után indúl :
http://www.youtube.com/watch?v=-yUNEveWBzQ


Indítómotor,karburátor,töltés.

Sziasztok!
Az autó szépen lassan, halad. Az elmúlt időszakban rengeteg, hibát produkált, amit már kezdek nagyon megunni.
Ott kezdődött, hogy 2 hónapja szenvedtünk azzal, hogy ne fulladjon le gázadásra. Ezt vasárnap sikerült végre orvosolni. Kapott egy másik karburátort, amivel végre hajlandó volt, menni és visszatért a régi szépen ketyegő, jól húzó motor. Az indítómotorral megint meggyült a bajom. A berántós indítómotor volt az első, ami leégett. Az helyett beszerelt kulcsossal 3 hete szívtam, mert mindig lemerült aksit játszott. Utána jártam a dolgoknak. Ma szétszedtem és kiderült, hogy ez is leégett. Már nem tudom mire vélni ezeket a leégett generátorok és önindítók sorozatát. Aztán méricskéltem egy sort, és kiderült a töltés nem jut el az akkumulátorig, de az önindítónál lent még van. Beszéltem KeMával aki a főkábelre tippelt, ahogy Én is és Gráf kolléga is. A leégett önindító helyett sikerült Gráf kollégától kölcsön kérnem egyet, még nem sikerült ezt megcsináltatni, vagy beszereznem egy másikat. Azzal, amit beszereltünk ismét nem állunk jól, mert azzal is ugyan úgy lemerült akkumulátort játszik. Az aksi teljesen fel van, töltve másik autót hibátlanul indítja. Szóval nagy a valószínűsége, hogy a főkábel adta meg magát.
Ami még kiderült,hogy Gráf kolléga piros 87es kipókja és az Én kicsikocsim között 2 autó van.

Fűtés konzol, és karbantartás.

Sziasztok.
Ismét Angel körül forogtunk az elmúlt pár napban. A fűtése még mindig nem jött helyre, pedig már mindent megnéztünk, ami szóba jöhet. Pár napja megemlítette anyum, hogy még az első télen volt vele szerelőnél, mert nem jött fel a fűtés. Azt is megemlítette, hogy valamit kivett belőle a szerelő. Mivel szórakoztam már a fűtéskonzollal jó párszor, gondoltam vagy a kis terelő ajtót, vagy valami mást vett ki az "szerelő”. Sikerült szereznem másikat Gráf kollégától. Tegnap be is építettük anyum kocsijába, de a benne levőt katasztrófa volt kivenni. Az az okos szerelő alakított jó párat még: A szivargyújtót és a rádiót olyan szinten gányúl kötötte be, hogy nem bírtam kiigazodni rajta, hogy mi hova megy. @nyáztam jó ideig mire sikerült kiigazodnom azon a kábelerdőn. Akkor jöhetett végre a rádió kioperálása a boxból. Ismét nagyot alakított a szerelő, amikor beszerelte. Össze-vissza hajlítgatta a keretet Nem tudom hol tanult ez bármit is bekötni vagy csinálni, de ha összetalálkozom, vele elküldöm a .csába.
Piszmogi kollegát is emlegettük, a tegnapi nap folyamán. Valamikor teli szilózta a fűtés körüli részeket a csomagtartóban, alig bírtuk kivágni a szilóhegyeket. Sikerült kioperálni a a konzolt a kocsiból mehet bele a rádió, szivargyújtó. Mielőtt felraktuk a konzolt kiderítettem melyik kábel, hogy tartozik, de felére igy sem jöttem rá. Ez lesz a következő meló. Visszakötöttem a rádiót. A szivargyújtó majd később.
Gráf kollega nekiesett beállítani a szelephézagot, és a mexhézagot is. Összeraktuk belül, a motorral is végeztük. Ezek után jöhetett a próbaindítás. Szuper pöcc röff, szépen jár , nem kopog, nem csattog.
Itt végeztünk is. Remélem, jó ideig nem kell hozzányúlni, mert már idegeimre megy.
 http://www.youtube.com/watch?v=V4Tji_e9IaU Angel indítása.

Csak hogy Devil se maradjon ki. Október 22.én történt egy csúnya baleset az autóval. Nevet nem említek összetörte a kocsim jobb elejét, nem kifejezés, hogy elég rondán. Kép nem készült róla.

Krizsi @ . 2 komment

Szélvédő, kuplung, fűtés és készülés télre.

Végre Angel is bekerült a "garázsomba" így tudok végre róla külön is írni. Az autóval az múlt 4 hónapban nagyon sok hiba volt. Rossz volt a kuplungja, össze-vissza karcolták a szélvédőt, nem akart menni a fűtése.
Múlthéten nekiestünk a kuplungnak. Szétszedés után kiderül bowden kuka. Szét volt szakadva szálakra, 4-5 szál tartorra még egyben. Kicseréltük és most végre nem kőkemény, hanem puha és rendesen ki is emel.
Szélvédő: Ma Gráf és Piszmogi kollégával kezelésbe vettük a járgányt ismét. Kivettük a régi szélvédőt. Ronda látvány fogadott. Elég rohadt volt alatta a koszorú. Jöhetett a kezelés. Csiszolás, rozsdamaró, csiszolás, festés. Szerencsére volt valamennyi zöld festék még Piszmogi kollégának azzal átkentük. Megszáradt mehetett be az új szélvédő. Pöpec végre ki is lehet látni rajta és nem ázik be a sarkoknál.
Fűtés: Tavaly télen is többször volt panasza anyumnak a fűtésre. Nem jön fel, nem meleg, stb. Ma utána jártam a dolgoknak. Fűtéscső csereérett volt, + kapott egy ventillátort hogy jobban jöjjön előre a fűtés.
Halad a kisautó szépen lassan. Mivel idén télen kikerült a garázsból Pestre költöztek anyumék, ezért szabad ég alatt fog aludni a kisautó. Több törődést igényel.

Krizsi @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

Futómű festés, kisebb karbantartások.

Ismét haladtam a kocsival. Közeleg a tél, és nem szeretném, ha nagyon rohadna az autó tovább. Elhatároztam, hogy lefestem a futóművet, meg ahol rozsdafolt van ott végig. Pénteken suli után megcéloztam az autófényezési szaküzletet. Az eladó egyből tudta mi kell nekem. Trinát festéket ajánlotta, hogy az nem olyan rossz és tényleg kitartó és használ is. Beruháztam rá. Elérkezett a vasárnap. Kezelésbe vettem a futóművet és a 4 kereket. Alapos drótkefézés és csiszolás után nekiálltam lekenni a hátsó lengőkart, a fékdobot és a rugót. A dobozt rázva elég hígnak tűnt a festék, de amikor nekiálltam keni kis meglepetés ért. Olyan sűrű volt, hogy nem is csöpögött. Megjegyezném a az eladó és a doboz is felhívta a figyelmet nem kell hígítani. Lekentem mindent 2x jó vastagon. Száradás után leesett az állam. Nagyon jól sikerül. Szép lett és legalább védve is van az időjárástól. Jövő héten még ahol lehet, lekenem a maradék festékkel vagy még 1x az egész futóművet és a 4 felnit. Remélhetőleg kibírja ezt az egy telet még. Jövőre már tényleg szeretném, ha sikerülne kilakatolni. Képek a festés után és száradás után:
Ami viszont nem tetszett, a lengéscsillapítót igen gyorsan ki kell cserélni, mert nagyon rossz állapotnak örvend a 2 hátsó,  teljesen meg volt emelve az autó és még ugyis érte a földet a kereke.

Devil és Angel az az már megint egyszere

Hol is kezdjek bele... Megvan! Anyum szólt még augusztus elején, hogy gond van a kocsival. Recseg, kidobálja a sebességet, ömlik belőle az olaj. Nyáron láttuk már,hogy a gumiharangok felett eljár az idő. 22 évig jól bírták azért. Megbeszéltük 31dikén nekiállunk szétkapni ismét. Motor, váltó ki, váltót rendbe dobni tömítés csere stb. így is lett. 31dikén szétbeleztük. Csúnya látvány fogadott, amikor kiért a váltó az autó alól és le lett kapcsolva a motorról. Orrán, száján dőlt belőle az olaj. A nyeles tengelynél, a difi csapágy oldalán levő gumigyűrűnél, a féltengelygumiknál. Szuper! Szombaton reggel kezdődött a szétkapás pucolás összerakás. Igen, ám de az időjárás közbeszólt, mert szakadt az a ... eső. Sikerült végre a váltót összerakni, mehet rá a motorra majd az egész vissza a kocsiba. Simán ment, sallangok bekötve, minden lerögzítve, indítás. Nem csinál semmit. Kezdett elfogyni a türelmem. Önindítónál nem volt jó a mágnes kapcsolónál a saru. Csere megtörtént szuper indul. Váltó próba: Egyes recseg, kettest nem veszi be. Vissza a szervízállásba kuplungállítás. Kő kemény a kuplung, megjött Piszmogi kolléga, ment egy kört is. kuplunggal valami nem oké. Sok a holtjátéka, kőkemény és nem emel ki rendesen. Ez még várat magára, mert a héten anyumnak kell a járgány. De ettől a kis kellemetlenségtől a váltója egészen jó lett. Nem folyik, nem csöpög és sikerült a kuplungot úgy belőni, hogy nem recseg a váltója, de marha kemény.
Devil: Nehogy ő is problémamentesen maradjon legalább 2 hétig. Arra lettem figyelmes pénteken reggel mikor járkáltam vele az utcában, hogy amikor eltekerem jobbra a kormányt, és a 2 szára 12 és 6 órához kerül, elhallgat a rádió, és meghülyül a műszerfal, kikapcsol az ablaktörlő. Okéé, hibakeresés kormánykapcsoló széthúz, miközben szól a rádió, ahogy a 6os fehér csatlakozót széthúztam akkor kerül, abba a helyzetbe az autó mintha a kormányt tekerném el, ugyan az a produkció. Gyújtás nélkül is világít minden a műszerfalon, a benzinszintmérő kiakad, műszerfal háttérvilágítás is. Vasárnap volt egy kis időm vele foglalkozni Miki kollégával. Ő neki sincs, fogalma mi lehet ez a jelenség. Az biztos, hogy akkumulátor sarut rajtahagyni nem merem, 1 percre sem mielőtt kigyullad. Nyomozás folyik, reméljük, kiderül mi a gebasz.
Következő: Pár hete elkezdte azt a váltója, hogy rükvercet nem akarja bevenni. Hiába kezdek vele bármit, megyek előre, rakom bárhova, nem lehet hátrahúzni, csak valami fertelmes hang kíséretében találja meg a helyét, de akkor is két kézzel. Ez a hiba pár hete kezdődött, és egyszer-egyszer jött csak elő. Most viszont 5 tolatásból, 3x ezt kell eljátszani vele. Érdekes hiba, váltóban olaj van kuplung tárcsa 1 éves, kinyomó szintén szerkezet szintén, bakok újak, váltó beállítva, összekötő új.
Harmadik: Szombaton reggel indítanám be a kocsit, kis esőben történő mókára,de nem indult el.. Tekerem kézzel a motort szikra nuku, e-gyújtás halott. Terméstesen vizet nem kapott sehol, semmi. Szóval passz.  Itt anyáztam egy sort. Kondit vissza. Pöcc-röff. Kíváncsiságból visszakötöttem az e-gyújtást és indult vele.
Másik esemény: végre sikerült beszereznem, egy normális és jó állapotú karbit. Lassan átesik egy felújításon, majd vasárnap felkerül az autóra.

Összegzés.

Pezseg az élet Devil körül, nem is kicsit. Augusztus elején megbeszéltük bátyámmal kipufogót cserélünk. De amit neki adtam a szakszerűtlen felszerelés miatt széttört. Kénytelen voltam visszaadni neki az övét mivel neki az autó munkaeszköz, és csak nem járhat széttört kipufogóval. Én meg addig kaptam egy gyárit igaz, hogy ezzel is olyan hangja van, mint egy traktornak, de legalább van. 3 hete sikerült végre megcsinálni a kocsi, hogy végre induljon. A turbinával megszenvedtem, mert, a közepe el van nyalva, és egyfolytában csörgött zörgött. Ezt sikerült orvosolni, okos megoldással. Gráf kolléga segített összerakni egy karburátort, mert az enyém anyumnál landolt még áprilisban és  azóta szenvedtem, mert nem volt jó karbi. Ezúton is köszönet érte. Rá egy hétre megbeszéltük kikapjuk a kárpitot átnézni az alját, és miegymást. Hát ért egy kis meglepetés.  A baloldalon a doblemez teljesen kuka. A külső- belső küszöb szintén és van egy két kisebb lyuk az alján, de az nem vészes. A másik oldalt hála az égnek a doblemezen csak kisebb lyuk van, és a belső küszöb tájéka is ép és az alja is. Ez jó hír máshol semmi különösebb rohadás nincs. Elkezdtem felcsiszolni a rohadásokat az autó külsején, megnézzem mennyire vészes. A bal hátsó sárvédőre azt hittem, hogy teljesen ki kell cserélni, de aztán, kiderül, hogy elég csak az ívet felül még ép. Apránként halad a kisautó. A motor még Júliusban kapott egy réteg piros festéket, mert már nagyon ronda volt a burkolat. A lökhárítók is kaptak egy adag festékréteget, mert ki voltak szürkülve. Egyelőre, 3 hete hibátlanul üzemel a gép, remélem így is marad, mert szeretnék már a kasztnival foglakozni. Szeretném teljesen rendbe hozni. Gráf kolléga még tesz egy laposabb átvizsgálást, mit kell megvenni hozzá, motor ügyileg és végre megkezdődhet a felújítás. A másik, amit sikerült megoldani, az okos előző tulaj eltörte a motorháztető kitámasztóját, ezt egy teleszkóppal sikerül pótolnom. Az elmúlt 1 hétben semmi időm nem volt foglakozni vele, mert, elkezdtem dolgozni ismét és el lett hanyagolva. De most összegyűjtöm a pénzt és szépen rendbe lesz hozva, Amire odakerül a sor, hogy a jogsi a kezemben lesz, a kicsi kocsi és készen álljon a műszakira és a használatra.
Az kiderült ,hogy a doblemezt mind a 2 oldalt javították már, de olyan szinten el volt gányolva, hogy az már szégyen. Ki volt henegsztve és tele volt nyomva púrhabbal utána szinre fújva. Az ilyen lakatos mért vállal el munkákat ? Remélem minél elöbb csődbe jut. A sárvédőt 40 percet csiszoltam, mire lejött ról a gitt. Össze van gányolva az egész.
Videó a motorkitámasztóról: http://www.youtube.com/watch?v=r6S2wWu_lQY

Kábelköteg,önindító,féktelenség,,tali,be

Hát ismét folynak az események. Devillel kapcsolatban, most túl sok dolog jött össze.
Kábelköteg: Párhete arra lettem figyelmes, hogy nem működnek a visszajelzők a műszereken. Bármilyen fogyasztót felkapcsoltam, kilőtte az összes biztosítékot. Átnéztem az első kábelköteget, és kiderült, hogy szépen megégett. Ezt ideiglenesen javítottam, ahol láttam rajta égés nyomot. Zulu kollégával beszéltem és tudtam, hogy ott áll a donor az udvarában hátha meg van első kábelkötege. Telitalálat, meg volt neki. :) Megbeszéltük talikor átadás a többi cuccal együtt, amit elcseréltünk. A talin sikeres volt az átadás. :) Ezúton is örök hálám érte. Mai napon bekerült az új, és amikor a régit kivettem megdöbbentem. Teljesen össze volt égve a biztosítéktábla alatt. Szerencse, hogy nem gyulladt ki az autó.
Önindító: Jó ideje szívatott már, vagy a bovden szakad el, vagy valami más baja volt. Sikerült vele az avart is felgyújtanom vele, olyan szinten szikrázott. Nagyon örültem neki. Itt Piszmogi kolléga sietett a segítségemre, a régen várt kulcsossal. Beszereltük a kulcsosat megkapta az indítógombot hozzá. Szuper végre indul, nem kell tologatni.
Féktelenség:  Tali előtt 2 nappal sikerült összetörnöm az autó elejét. Valamiért erősebb fékezésnél beesik a pedál padlóig. A tartályból 3/4 fékolajam elfolyt. Az autó elejét sikerült szépen összetöröm, mert a pakolónál van egy hatalmas kupac cucc és az közé szépen beszálltam. Jobb eleje csúnyán megsérült, a kerék nem fordult el. Sikerült nagyjából megcsinálni, hogy forduljon a kerék, de ennek még lesz folytatása.
Nemzetközi találkozó: Idén is sikerült lejutnom a talira. Igaz nem saját autóval, de nagyon jól érzetem magam itt sem maradtam szerelés nélkül. Anyum autója felfele állandóan túlmelegedett. Utána jártunk a dolgoknak és mint kiderült az olaj is rossz volt és az ac membrán is. Ezek a talin javításra kerültek. :) Szombaton a felvonulás után az váltóösszekötő csavarja lazult fel. Ezt is sikerült megoldani. Egyik kollégának felvonás közben a generátorról az ékszíjtárcsa agya tört el. Ezt is sikerült orvosolni a nálam levő generátorról. Neki ezúton is szívesen. :)   Nagyon jó volt a találkozó, remélem jövőre már sajátjárgánnyal vehetek részt. Képek sajnos nem készültek, mert a telefonom elhalálozott.
Belsőtér: Zulu kollégától sikerült beszereznem, egy normális állapotban levő műszerfalkárpitot. Ez ma a kábelköteggel együtt bekerült az autóba. Végre egyben van a belsőtér.

Orbitális szívás...3 autó 1 blogban

Hát ideje megint a blogot írni az autókról.
Suzuki:Tegnap az az vasárnap voltunk ügyeket intézni Pesten. Egyszer csak indulás után 2 perccel, az autó csattant egyet és meg ált. Hát hirtelenjében nem tudtuk mi a fene történt oltári daráló hang. Félre toltuk alámásztunk semmi. Hát éjjelre Pesten maradt. Ma reggelre hála az égnek haza került nekiestünk szétszedni. Tippünk a féltengelycsukló volt. telitalálat. de egy jó ideje hangja volt a jobb oldalinak, de ahhoz képest nem a jobb ment szét, hanem a bal. Nagyon csúnyán szétment a golyók a gumi védőbe ültek. De ha már cseréljük a jobb oldalit is. Kicsit szívós meló volt, mert teljesen szét kellett barmolni az egész elejét, de elsőre sikerült rájönni, hogy kell. :) Megcsináltuk mind 2 oldalt teli nyomtuk zsírral, amit adtak hozzá+még azon kívül is. Jöhet a próbakör. Sikerült végre a saját lábán vinni és nem kellett kötél. :D Képeket töltök fel a dolgokról. :)
Kispolák/Devil: 2 hete időm sem volt hozzá nyúlni. Teljesen miszlikre van szedve, Önindítót kellene cserélni, meg össze rakni a belsejét végre rendesen meg utána nézni a váltó tartó bakoknak mert megint le van szakadva vagy elmászott és csak 1-2 van. De ez még a jövő zenéje. Remélem a talira sikerült olyan állapotba hoznom, hogy azért le tudjam vinni mert jó lenne ha le jutna.
Angel/Anyum autója: Minden időmet ennek a kisautónak a szerelésével töltöttem az elmúlt pár hétben. Felkészítettem a talira. Olaj csere, motor burkolatfestés, kapott olajnyomás töltés és hőfokmérő órát a kisautó új laprugót, hangfalakat kicseréltem,kapott uj feszültség szabályzót.,egyszóval minden buját baját megcsináltam. De egy két különleges ajándékot is sikerült anyumnak beszereznem. Többször hallottam , hogy szeretett volna új műszerfal kárpitot. De sikerült beszereznem egy öreg fószertól egyet nagyon szép állapotban volt és fekete. Ez is beszerelésre került. :)   Az olajjal rendesen megszívtuk, mert volveline maxlife 15W40es olajat vett bele anyum ami az első komolyabb menet után olyan híg lett mint a víz. Hát majd ennek utána jártam 48 óra állás után is folyt mint a víz., benzinszaga nem volt. Kapott rátöltés címén egy kis Agipos olajt olajnyomás gond megszűnt kicsit sűrűbb lett. Ideiglenesen, mert kap rendes castrol olajat. :) Laprugó cseréről nem is beszélve. Oltári szívás volt mert valaki már nyúlkált hozzá és el volt nyalva a bal oldali hátsó csavar. Sikerült le szednem fel raktam az újat amit szépen le festettetünk, azóta szépen végzi a dolgát. :)

Krizsi @ . 9 fotó . 6 komment

Generátor hibák sorozata illetve olajcse

Sziasztok.
Történtek a fejlemények a héten. Pár hete elkezdtem beszélgetni egy kollégával aki, mondta hogy van genrerátora. Egyből lecsaptam rá. Sikerült elcserélnem egy gyári ablakemelő szerkezetre, a gencsit vele. Szombaton meg is történt. Megbeszéltem Piszmogi kollégával, hogy vasárnap felrakjuk . Ma fel is raktuk, de akkor ütött be a krach, amikor jött az indítás. Ez a generátor sem jó. :( Végig néztük minden lehetséges hiba forrását. Szabályzó, szénkefe érintkezők vezetékek, csatlakozások. Sehol semmi gond. Utána jött az, hogy nézzük megát a  gencsit. Hoppá ! Diódahidas. Úgy , hogy most ismételten szétbontás, és csinálunk 3 generátorból 1 jót. Hipp hipp hurrá. De ez már csak a következő hétre maradt. Miután beindítottam a kocsit Piszmogi kolléga meglepett 2.5 liter olajjal. [Shell Hélix Sárga 15W40] Egyből le a régit bele az újat. Szépen dzsuvás volt a benne levő olaj, darabos volt. Néztem, hogy ami benne van az valami katasztrófa. Olajcsere után, olyan hangja lett végre, mint egy vérbeli poláknak. Szépen ketyeg a kislány és végre nem azt látom a nyomásjelzőn, hogy 0 a nyomás, hanem 2-3 között megáll. Nagyon jó lett végre. Igaz csak ideiglenesen marad benne ez az olaj, mert. Lassan kapni fog egy drágábbat és úgyis kezdődik a felújítás. 15dikén megjönnek a kasztni elemek, és kezdődik a lakatolás, illetve teljes motor felújítás. Nyári találkozóra szeretném tipp-topp kis járgánnyá varázsolni, és ezzel eljutni. 
Sajnos képek nem készültek mert a telefonom megadta magát. :(
Jövőhéten folytatjuk a generátorral való szívást.

Összegzés áprilistól mostanáig.

Sziasztok !

Hát nagyon rég blogoltam, konkrétan április elején utoljára. Másik garázsommal történt valami és nem engedett be ezért újat hoztam létre. Kisautóval folyamosan van munka. Május közepén elkezdődött az egyedi műszerfal tervezése, beépítése. Ez jelenleg is folyamatban van, mivel még nem sikerült elhoznom a flokkolótól az új keret és falat. A tervek bőven készültek és elég sok tanakodás után került kiválasztásra az amit meg is tudtam valósítani. A műszerfalról amint elkészül kerül fel kép, de jelenleg ki belezve van a belső tér, csak a kábelek lógnak össze vissza. De a tervezgetésen kívül is akadnak tennivalók. Be került az olajnyomásmérő május 19-én az autóba, és Andrei kollégával beszélgettem aznap este , hogy mennyit kellene mutasson nekem ami megfelelő olajnyomást illeti. Hát sajnos a közelébe sincs sajnos. Ez után jött az olajszűrő kitakarítása amiben köszönöm a segítséget Kecső kollégának. Szörnyű látvány fogadott minket. Kitakarítottuk és utána néztünk egy olajnyomást. Nőtt egy picit de még mindig nem elég. Egy estés konzultáció után ismét Andrei kollégával /köszönöm/ kiderült hogy ideje lesz egy alapos blokk takarításnak. Ez még folyamatban van mert sajnos az év vége miatt elment minden időm a tanulásra. A generátoros témát viszont sikerült 1 hónapra lezárnom, utána ismét előjött. A felszerelt Elmot generátor megadta magát a hónap közepén. Forgó része szépen leégett. De sikerült szereznem egy másik annak a felszerelés-e folyamatban van. Közben volt egy alapos külső blokk takarítás is. Szörnyű állapotok uralkodtak a motortérben ezért mosásnak vettettük alá. Ismét Kecső kolléga a segítségemre sietett. /köszönöm/. Közben kaptam 2db normális gumit a Máté kollégától mert a kopott gumikkal leheleten volt már menni. Idő közben sikerült elintézni végre normálisan az autó papírjait is , így kezdődhet végre a lakatolás. Éppen ideje lesz mert, már nagyon jó lenne újra forgalomban látni a kisautót. Nagyon zavaros múlttal rendelkezik szegény . A zalaegerszegi tulaj nevén volt az autó még mindig , és vele sikerült felvennem a kapcsolatot. Akiknek el lett adva a kisautó feljelentésben részesült mert nem íratta át. Nagyon bonyolult volt de sikerült elintézni.

Hát ennyi volna ez történt áprilistól mostanáig.
Köszönöm Andrei kollégának a rengeteg tanácsot és segítséget a nyomásmérőhöz, illetve az olajnyomás problémához a club126 csapatának.