Lerobbanás.

Sziasztok. Hét az elmúlt hétvégém igen csak mozgalmasan tellett, a kispolskik terén.
Szombat: Lebeszéltük Prityesz kollégával, hogy segít nekem a műszereimhez tartót csinálni. Ebből később minitali kerekedett, mert jött még pár Polski. Meg csináltuk a műszertartó, ami nagyon faszán sikerült. Ezúton is köszönet Prityesznek a segítséget. A szaktudása nagyon megmutatkozott a munka közben :) Később megjött Bicskei Peti kolléga és utána fél órával Zulu kolléga is. Peti kolléga szenvedett a töltés gondokkal, ránéztünk a generátorra, levettük a diódahíd fedelét, kiderült ott van a probléma. Nem a legjobb a helyzet. Kapott egy pici WD 40et, nem kevés dzsuva jött ki, belőle, oké addig nézzünk rá a szénkefére. Itt se stimmelt minden, mert, el volt koszolódva az összes érintkezője, meg be volt ragadva a hátsó szénkefe. Ez cserére szorul sajnos Prityesz kolléga adott egyet ideiglenesen megoldódott, de neki kell egy szénkefe csere. Zulu kolléga lőtt egy gyújtást, illetve orvosolva lett egy kisebb gond is, de a töltéssel még mindig nem jutottunk dűlőre, mert alapjáraton kialszik, a lámpa fordulaton világít. Ennek még lesz folyatása. Prityesz kollégának is cseréltünk egy szénkefét, mert nem töltött rendesen. Ezt végül hétfőn sikerül orvosolnia, egy általam szállított használt gyári szabályzóval. Eltelt a szombat.
Vasárnap: Volt itthon fekete festékem lefújtam a műszertartót, hogy még se a csupasz fém díszelegjen a kocsiba majd. Estefelé kaptam anyumtól egy vészjezést. Azonnal felhívtam és kiderült, hogy az autópályán rostokol jó ideje megállt a kocsi. Hoppá, gyorsan kérdeztem a kollégákat ki van a közelben aki tud menteni. Egyedül Prityesz kolléga volt elérhető közelségben, jön és elhúzzuk haza. Az autópályán gyorsan ránéztem és ott annyit láttam, hogy a generátor szépen meg van feketedve. Ma suli után megnéztem, és mint kiderül a generátor elhalálozott. Forgó része, mint a diódahídja, meg van égve, a kábelek szépen feketék. Beszéltem a sráccal, akitől vettem elnézést kért és térítésmentesen kicseréli. Mert ugye igy sem volt a legjobb az állítólag felújított generátor. Reméljük vasárnapra sikerül elintézni a cserét, mert kedden már újabb út vár rá. Végére néhány kép a műszertartóról.
Azúton is köszönöm Prityesz kolléga minden segítségét a hétvégén. :)

Festés elött Lefestve.

Kommentek

KeMa

Kis nosztalgia ez nekem... Sokat nézegetem ezeket a műszereket, akkor megint belevágok ebbe: http://kema.garazs.net/blog/2007/03/14/20070314_Szerda/2350

Krizsi

KeMa #54147:
Én is nagyon benne vagyok most, Prityesz segít megcsinálni a nagy órához is a dolgokat, és ha az is kész lesz akkor tuti lesz a dolog :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!