Generátor problémák, nem maradok meló nélkül.[Update]

Sziasztok!
Ismételten bele nyúltam a szarba. Anyum autója nem bírja ki, hogy ne kelljen hozzányúlni. Jó ideje voltak töltési problémák az autóval, illetve irtózatosan csattogott, sivított a generátor.(Ez nálunk úgy tünik családi autóbetegség. :D ) Sikerült decemberben szereznem egy generátort. Ezt szereltük be tegnap Pocokkal és Csutival. Már rég óta terveztük a generátor cserét, de valami mindig közbe jött és anyum nem ért rá. Ezen a hétvégén is így volt. Pocok felajánlotta, hogy elvezeti az autót a Gráf kollégához egy gyors szervizre. Megbeszéltük vasárnap 10:45 kor találkozunk. Így is lett, viszont Csutee kolléga is jött vele. Nagyon unatkozott volna otthon. :D Elindultunk Gráf kollégához. Odaértünk, de mint kiderült tető nélkül szakadó hóba kellett volna szerelni. Csutee felajánlotta, hogy ahol dolgozik nincs senki és beállhatunk oda szerelni. Összekaptuk magunkat és elindultunk a garázshoz. Odaértünk beálltunk, gyors ruhacsere, hajrá!
Szétkaptuk a kocsit, generátort levettük, nah akkor fel az újat. Kis pihenés képpen összeraktam az újat, addig Pocok meg Csuti leszedte a másik generátorról az agyat. Összeraktuk az újat, mehet fel igen, ám de nem jól volt összerakva, így szétkaptuk átforgattuk a házat majd mehet fel. Igen ám de, az ék kiesett a hátsó tengelyből így, nagy ügyeskedéssel kivettük a turbinaházból. Felraktuk a generátort. De valamiért bele ér a turbinaházba. Körbenéztünk és kiderült, hogy kimaradt pár dolog, na, akkor vissza le. Levettük felraktuk a kihagyott dolgokat. Még mindig beleér. Csutee állítgatott rajta egy picit. Szuper nem ér bele, jöhet a következő termosztát. Pocok már előkészítette a terepet a termosztát cseréhez. Ezt Csutee kolléga sikeresen elintézte én addig a váltó összekötővel bajlódtam, mert  már megint fel volt lazulva. Ezt sikeresen megoldottuk. Pocok lőtt egy gyújtást, amit Csutee fejezett be. Én gyorsan kikaptam vissza a kocsiból a mérőműszereimet. Kész próbaindítás. Szépen indult. De töltés nincs. Nézegettük, szénkefe jó, szabályzó jó. Méricskéltünk 12.26 V nál több nem jön ki a generátorból. Mi a szösz. Felhívtuk KeMát. Megcsináltuk, amit mondott úgy sem aludt ki a töltésvisszajelző. Feladtuk a harcot. Összepakoltunk elindultunk haza. Menet közben érezhetően jobban ment a gép sas, mint odafele. Megálltunk elköszöntünk. Én ma folytattam a szerelést. Sikerült szereznem gyári, de használt szénkefét. bele raktam, de sajnálatos módon így sem alszik ki a töltésjelző és töltés sincs így ez a generátor meghalt. Folyt köv generátort kell szerezni a kicsikébe.
Köszönjük Pocoknak és a Csutinak, (KeMának a telefonos segítséget) a fergeteges napot és a rengeteg segítséget és a garázst. Remélhetőleg megoldódik minél előbb a probléma.

Megtaláltam a hiba forrását. A generátor diódahídjáról a felső vezeték levált. Ezt nem túl szép ideiglenes megoldással sikerült megcsinálnom. Öngyújtóval cseppentettem oda cint. Igy ott maradt a szál, és töltés is lett. Sajnos a körülmények másféle megoldásra nem voltak alkalmasak. Hetedik kerület kellős közepén, közparkolóban.

Régi generátor, kicsit szétesett. Már egyben. Egész jó. Pocok szerelés közben :D Ideiglenes javítás.

Kommentek

hollo

Az régi szétesett generátor érdekelne... mi lesz a sorsa? :O

Krizsi

hollo #54108:
Eddig 4000Ftért van rá vevő, de ha téged érdekel és rálicitálsz akkor, tied lesz.

hollo

Jobb ötletem van...adok egy hibátlan, tiszta, felújított lengyelt, és Te adod a négyezret :P :P :P
Legyen dexteré...

Krizsi

hollo #54110:
Már le is csapott rá :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!