Végre előre lépes nem hátra.

Sziasztok! [Update]

Ismét egy dolgos vasárnapon vagyunk túl. Az elmúlt hideg téli vasárnapon Devil volt a középpontban. Gráf kollégával rengeteget haladtunk vele. Az autó lekerült a mélygarázsba, jó melegbe így tudtunk rajta dolgozni rendesen. Előre megbeszélt dolgokkal, kezdtük a szerelést.

Az ajtóm lassan 1 éve le volt szakadva, még anno kiszakadt belőle a zsanér. Nikiről megmaradt ajtó került rá fel. Felraktuk az ajtót, utána jött az, hogy minden apró-cseprő dolog átszerelése, a másik ajtóra. Zár beállítás, minden apró részlet beállítása. Ajtó kész összerakva szépen zár, végre kulcsra is zárható. Igaz az ablakemelő nincs formában, de ilyen időbe nem kell. Itt külön köszönet Gráf kollégának a sok szórakozást a beállítással.

Ezután következetett a váltó. Jó ideje szenvedtem azzal is, mert hol megszorult és nem vette be a sebességet, vagy kihajigálta állandó jelleggel. Végre aknára került az autó olaj feltöltés. Anno kaptam egy ismerőstől 2 liter jó minőségű elég sűrű olajat. 1 litert be is nyelt. Végre olyan a váltó amilyen kell, hogy legyen. Nem recseg, nem dobálózik. Nem akad 2-es 3mas között. Tolató lámpa kapcsolójával is voltak problémák. De ez sem okozott különösebb problémát. Illetve a váltóhardy csavarjait is ideje volt meghúzni, igy mégjobb lett a váltó. :)

A következő volt a kormánymű: Ezzel is akad, időnként probléma fellazul, és fél fordulat holtjátéka lesz a kormánynak. Ezt is sikerült megoldani. Kapott rugós alátétet, és műanyag betétes anyákat. Remélhetőleg megoldja a problémát.

Turbina: Ezzel is megint meggyült a bajom. A műanyag betétes anyája egyfolytában fellazul és a kocsinak olyan hangja lesz, mint egy traktornak. Elég idegölő, mikor beindul a kocsi és a fél utcát összeugrasztom. Meghúztam, de mire visszajöttünk a próbakörről már laza lett, és csörög az egész.

Csilingelő hang a keréktől: Jó ideje csilingelt a kocsinak a hátulja. Egy kerékcsavar köszörülés után eltűnt a karácsonyt idéző hang. :D de eközben az is kiderült,hogy a hátsó kerékcsapágy megadta magát. Így az is lassan sorra kell, hogy kerüljön, még mielőtt elhagynánk a hátsó kereket.

Gyújtás: A kocsi időnként le ledadogott, meg berángatott. Gráf kolléga nem tudta annyiba hagyni ezt. Kivette a gyújtáselosztót. Mint kiderült megszakító megadta magát és a Titántól vásárolt gyújtáselosztó se bírt sokat. Kapott a szekér másik elosztót és megszakítót máris jobban megy. Nem rángat, nem dadog le, nem hagy ki.

illetve az önindító, töltés kombót sikerült megcsinálni. A negatív kábel volt a ludas, mivel a kasztnihoz rögzítő csavar alatt teljesen el volt rozsdásodva, illetve a bódé-motor közti kábel is kapott egy alapos tisztítást. Ezek után már egyből induló képes lett az autó. Köszönet KeMának a rengeteg tanácsot.

Még egyszer köszönet KeMának a tanácsokért, Gráf kollégának a segítségért, a garázsért, és a fergeteges jókedvért.

A végre egy friss videó arról,ahogy az autó 4 nap után indúl :
http://www.youtube.com/watch?v=-yUNEveWBzQ


Kicsit odavolt. Ajtó nélkül.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!