R.I.P. 1987.02.22-2013.04.30

Sziasztok!
Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztem, így ez az utolsó blog Devilről. Minden rosszban van valami jó. :( Az autó, tegnapi nappal, elkezdett bontódni. Mivel nagyon lepusztult azon egy kint töltött télen, ezért nem volt más választásom, mint a bontás. :( Nagyon sajnálom a kisautót, mert jó lett volna vele tölteni még több évet, de hát nem jött össze. Mivel Angel motorja, az utolsó lerobbanásnál, teljesen megadta magát, beállt a motorja, igy Devilé került bele, mivel az egy teljesen jól összerakott, erős motor. Kedden délután felhívtam Gráf kollégát,hogy lenne e ideje, egy gyors motorcserére. Azt mondta menjek nyugodtan, megoldjuk. Király! Felhívtam Kecső Bence kolléga urat is, hogy neki van e valami programja. Nem volt így Gráf kollégához menet felvettem Őt is. Szerencs, hogy az autó motorja, még kibírta azt az utat még elértünk Gráf kollégához. Ott adta meg magát véglegesen. :( Beszélgettünk egy picit aztán, betoltuk Angel az udvarra majd, nagyon nehezen nekiálltam kibontani Devilből a motort. Addig Angel motorja is lehűl, és azt is szét tudjuk szedni. Bontás közben elcsöppen néhány könnycsepp. Ez a kisautó volt meg a legtovább, 1 év és 10 hónapot töltöttünk együtt. Volt benne jó is és rossz is. Kivettük a motort, pihentünk egy sort, mert Angel motorja még mindig eléggé meleg volt. Nekiálltunk kibontani azt is. Addig Gráf kolléga Matyival foglalkozott. Kivettük a motort, kis rendrakás, zsír előkészítése, és mehet bele a másik motor. Gráf kolléga egyedül berakta nekünk ezúton is köszönöm. Csavarok bezsíroz, meghúz, sallangok bekötése, hátfal vissza, motortartó rugó vissza. Minden visszakerült. Rendben. Indítás. Azonnal indult, ahogy elfordítottam a kulcsot. Látszik, hogy új alkatrészekből raktuk össze a motort. Pillanatok alatt felszívta a benzint. Kész vagyunk. Elpakoltunk, készen vagyunk, irány Szigetszentmiklós Kecső kollégát hazavinni. Menet közben derült arra fény, hogy a gázpedál nem jó és a kuplung se a legjobb. Nem tudtam, normálisan sebességet váltani. Tesco parkolóba volt egy gyors szerviz, majd indulás tovább. Kecső kollégánál megvártuk még hűl a motor, majd beállítottuk a kuplungot. Végre normálisan lehet sebességet váltani. Mentünk néhány kört ketten majd elindultam vissza Gráf kollégához. Odafele probléma mentes volt az út, csak a töltéslámpa vibrált, meg villogott össze vissza. Visszaértem kiderült, hogy a vezeték nem érintkezik rendesen. Ez orvosolva lett,így már nem villog a töléslámpa.
Szerda:

Reggel átugrottam Piszmogi kollégához úgyis régen jártam nála. Menet közben elment a kilométeróra, így fogalmam se volt mennyivel megyek. Odaértem és nagy meglepetés ért. Tele volt a környék rendőrrel. Mi a fene történt itt !? Piszmogi kolléga összes autóját feltörték az éjszaka. Beszélgettünk egy picit. Majd elugrottam a benzinkútra energiaitalért meg benzinért. Délbe elindultam vissza Gráf kollégához. Az autó hibátlanul ment. Nagyon jó kis motor ez. :) Nekiálltam befejezni a bontást, de nem értem a végére, mert nagyon nehezen tudom szétszedni szegényt. :( Összeszedtem pár cuccot és elhoztam haza. Vasárnap folyt köv a bontást. Végére néhány kép:

Utolsó percek egyben. :( Lssan haladunk az örök álom felé. Vége van. Még a csere elött Angel. Ez meg mitől égett igy meg ????? Devil szívével Angel. :)

Kommentek

Gráf Márton

Egyszer minden véget ér.

Krizsi

Gráf Márton #54501:
Sajnos. :( :( :(

Gráf Márton

De legalább jó volt az a kis idő amit vele töltöttél :)

stomak

az a burkolat igazán igényesen van lefestve.  :/

Krizsi

stomak #54508:
Jó hát, ez van. Nem a külseje érdekel hanem az,hogy működjön.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!