Juppí ! Végre kész !

Sziasztok!
Mint a címből is látszik sikerült végre megcsinálni Angelt. Az elmúlt időben több bajom volt vele, mint Devillel az elmúlt 3 hónapban. Sajnos a generátor csere után egyre rosszabb lett a helyzet. Az előző bejegyzés a lerobbanásról szólt. Sikerült a múlthéten beszereznem egy működő generátort. Vasárnap ki is cseréltük, mert mára már üzemképesnek kellett lennie a kocsinak. Vasárnap reggel már tíz órákkor már szereltünk. Anyumat szerettem volna kárpótolni valamivel a lerobbanás miatt. Nagyon szégyelltem magam ez miatt. Amikor húztuk haza anyumat a pályáról Prityesz kollégának már a saját készítésű sport dobja volt fent. Anyumnak nagyon tetszett, így lezsíroztam Prityesszel, hogy hozzon egyet össze neki. Ebből aztán az sikerült, hogy az, amit neki csinált került fel Prityesz kocsijára a régi pedig Anyumé lett. Vasárnap másfél órás szopótúra volt a csere. Jó ideje nem volt a kipufogó leszerelve. Így a csavarok alaposan be voltak rohadva. Eltörtem az egyik bilincset is. Sikerült kicserélni jöhet a próbaindás. Nem indul. Mi a fene? Megnéztem mindent a helyén van e. Akkor sem akart indulni. Néztem egy mex hézagot az volt a gubanc. Beállítottam, indul fasza. Anyum leért elkezdett szakadni az eső. Amikor odaért beindítottam és nem tudta, hogy az övé szól így. Nagy meglepetés érte. Nagyon örült neki. Elindultunk kollégához generátor cserére. Ahogy ráfordultunk a Hungária körútra, a kocsi rándított kettőt majd elment az áram. Nem tudtam, hogy mi van. Szakadt az eső így nem volt időm megnézni mi a fene történt. Gyorsan kötélre raktuk azt elhúztuk a kollégához. Ott, amikor kinyitottuk a motorteret kiderült, hogy hoppá kábelek porrá égtek. Akkuforró. Ki az akist, be a garázsba. Levettük a rossz generátor. Másiknak kiderül, hogy nincs meg a diódahíd kábele. Ezt átraktuk a másikról, jöhet a felszerelés. Felraktuk, de szorult, mert a turbina görbült volt.  Piszmogi kolléga levetette velem a légszűrőházat. Visszagörbítette a turbinát tökéletes nem szorul. Összeraktuk. Kicseréltük a kipufogó bilincset. Jöhet a próbaindítás. Indul, de vajon van töltés? VAN! Itt jött rám az öt perc és ugráltam örömömben. :D Összeraktunk mindent. Elbúcsúztunk irány haza. Ma az autó elindult hiba nélkül elsőre, pöccösen. Ma tesz meg egy Budapest Heves távot remélem nem lesz semmi probléma. Következőnek már csak a műszakira szeretném felkészíteni a gépsárkányt. Viszont amit le szeretnék szögezni, nagyon bűszke vagyok erre az autóra és arra is,hogy én lehetek aki szereli és karbantartja mert általában sikerült minden búját-baját kijavítanom vagy kisebb segítséggel megcsinálni. Hihetelen sikerélményeket okozott már nekem és remélem sokáig fog még szolgálni és az én kezem munkájával fog megjavúlni minden hibája. :) Legfőképpen sok-sok hibamentes kilómétert fog megtenni Anyummal és sok örömet fog neki szerezni a kisautó !
Köszönet Prityesznek az ismételt vontatást, a hétvégi fuvart és a kipufogót. Nélküle ez a hétvége nem jött volna össze. :)

18:45 Friss információ, anyumék  leértek minden hiba nélkül., Néha fel fel villan a töltéslámpa, de ennek is meg van a hibája csak egy kábel kontakt volt.

Videó a kipufogóról:
http://www.youtube.com/watch?v=RV0klm7EXXA

Leégett de csak egy

Kommentek

Soma22

Az elégett kábelek, és a forró akku egy szar fesszabályzóra utalnak egyértelműen. Elég lett volna azt kicserélni 5 perc alatt.

KeMa

Soma22 #54155: Egy közönséges testzárlat is ugyanezt a jelenséget tudja produkálni. De a legjobb lenne 0-ról összehozni azt a generátort szerintem, mert már nem is tudom követni, mi lett vole összelegózva az elmúlt hónapokban :)

Krizsi

Soma22 #54155:
megnéztük semmi baja az égadta világon ráadásul vadi új volt.
Átnézte egy villamossági szaki, és semmi gondot nem találat. A generátor amikor beraktuk már akkor szarakodott.

gylac

Nekem most lett csapágyas a generátor. Hallanád az én kipuffomat :D

Krizsi

gylac #54158:
Az előző ami a gyárija volt a Marelli az is sivított meg túlgerjedt meg minden baja volt. A mostani hibátlan kopp kopp :9 Remélem jól fogja bírni.

Karki

Krizsi #54159:
Gyárilag Marelli generátor? Azon csodálkoznék...

Karki

Karki #54160:
Mármint a Polskikba nem Zelmot ment gyárilag mindegyikbe?

Krizsi

Karki #54160:
Pár modell kapott gyárilag Marellit. Azután a lengyelek több hiba miatt átalakították és lett belőle az Elmot vagy Zelmot. Én Elmotnak tudom.

KeMa

Karki #54161: Nem. Kezdetben kaptak Marellit (a 70-es években még külső feszültségszabályozós is volt, mint feláras extra :) )

Krizsi #54162: Mit takar a "több hiba" miatti átalakítás?

Elmot is egy név, Zelmot is egy név ;)

Törölt felhasználó

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!