Indítómotor,karburátor,töltés.

Sziasztok!
Az autó szépen lassan, halad. Az elmúlt időszakban rengeteg, hibát produkált, amit már kezdek nagyon megunni.
Ott kezdődött, hogy 2 hónapja szenvedtünk azzal, hogy ne fulladjon le gázadásra. Ezt vasárnap sikerült végre orvosolni. Kapott egy másik karburátort, amivel végre hajlandó volt, menni és visszatért a régi szépen ketyegő, jól húzó motor. Az indítómotorral megint meggyült a bajom. A berántós indítómotor volt az első, ami leégett. Az helyett beszerelt kulcsossal 3 hete szívtam, mert mindig lemerült aksit játszott. Utána jártam a dolgoknak. Ma szétszedtem és kiderült, hogy ez is leégett. Már nem tudom mire vélni ezeket a leégett generátorok és önindítók sorozatát. Aztán méricskéltem egy sort, és kiderült a töltés nem jut el az akkumulátorig, de az önindítónál lent még van. Beszéltem KeMával aki a főkábelre tippelt, ahogy Én is és Gráf kolléga is. A leégett önindító helyett sikerült Gráf kollégától kölcsön kérnem egyet, még nem sikerült ezt megcsináltatni, vagy beszereznem egy másikat. Azzal, amit beszereltünk ismét nem állunk jól, mert azzal is ugyan úgy lemerült akkumulátort játszik. Az aksi teljesen fel van, töltve másik autót hibátlanul indítja. Szóval nagy a valószínűsége, hogy a főkábel adta meg magát.
Ami még kiderült,hogy Gráf kolléga piros 87es kipókja és az Én kicsikocsim között 2 autó van.

Sikersen leégett.

Kommentek

Hepp Ádám

Biztos, hogy testel valahol egy kábeled, mert ha az aksi jó, de mégsem indít, csak minden elhalványodik, akkor valahol elfolyik az áramod. Én is a hétvégén jártam így. A generátorig még volt töltésem, utána már nem sok és nem töltött eleget. A hiba csak annyi volt, hogy a generátor kábelem 1 helyen meg volt törve és a sarut is már csak a szentlélek tartotta. Elhárítottam, feltöltöttem és ismét szuperül van töltésem.

KeMa

Közben eszembe jutott még, hogy a testkábel eléggé gyakori hiba, csak az ellenőrzéskor a motortérit szokták csak megnézni, az akkumulátorit ritkán. A gyári negatív akkusaru eléggé durván el tudja belül rohasztani a vezetéket. Érdemes volna arra is rápróbálni.

Krizsi

KeMa #53968:
A gyári öntött sarukat már levágtam és lecseréltem. De viszont a negatív kábelemet csak a szentlélek tartja már egyben. Akkor azt cserélem le még mielőtt kibelezem az egész autót.

KeMa

Krizsi #53970: Érdemes, mert lehet ott a gond. Extra testkábelt is használhatsz a motoron, nem lesz gond, ha egy helyett kettő van.

Krizsi

KeMa #53972:
A mocin van már egy jó vastag, de azt még megnézem. Utána járok a dolgoknak holnap.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!